top of page
Interieurontwerp penthouse appartement

Penthouse appartement

Warm, chique en modern

Voor een stel met een tienerzoon en twee katten, heb ik een nieuwe indeling gemaakt van hun penthouse appartement. De opdracht was om een fijn, rustig, modern, chique en warm appartement te maken, waar het gezin na school en werk kan ontspannen.

Om het licht in het appartement beter in het gehele appartement te brengen, zijn de wanden niet in zijn geheel opgetrokken. Aan de bovenkant van de wanden zijn horizontale ramen geplaatst om het licht vrij doorgang te geven. Ook in de slaapkamer van de ouders is een langwerpig verticaal raam geplaatst, zodat de donkere gang meer natuurlijk licht krijgt. Vanuit de gang kan je niet het bed zien, dus de privacy wordt niet geschonden.

De brede lange gang heb ik ontworpen met sfeervolle verlichting en de wens van de bewoners voor een stalen deur is tevens vervuld.

Zowel de ouders als de zoon wilden graag een badkamer ensuite. De badkamer van de ouders heeft een ruime tweepersoons regendouche. Langs de muur naar de slaapkamer is een maatkast voor de kleding geplaatst. De badkamer van de zoon is uitgevoerd met een schuifdeur, zodat ruimte wordt bespaard. 

De op maat gemaakte keuken is uitgevoerd in de RAL kleur 9004 (net iets minder zwart dan RAL 9005) en heeft een Dekton keukenblad (Trilium), welke tevens warmte brengt. 

Gekozen is voor de kleuren 'Iets Sesam' 'Vleugje Sesam' en 'Wit Sesam' van Flexa, zodat een warm palet ontstaat. De vloer in het gehele appartement is uitgevoerd in een houtlook tegel in de kleur Eiken. Deze tegel is tevens geschikt voor de badkamers, omdat deze stroef is. In meerdere ruimtes zijn opvallende behangen gebruikt. Bij de styling is vooral gebruik gemaakt van gouden accessoires.

bottom of page