top of page
Interieurontwerp zolder Lisse

Zolder | Lisse

Mastersuite, bohemian en ontspannen

Dit stel uit Lisse met twee kleine kinderen, wilden een eigen mastersuite in Bohemian stijl, waar zij zich helemaal kunnen terugtrekken en ontspannen.

Zij wilden expliciet geen loftstijl hebben. Er moesten muren komen, met deuren, zodat deze afsluitbaar waren. Het bed, de nachtkastjes en de kasten voor kleding waren al aanwezig en moesten een plek krijgen op deze zolder. 

Aan de voorkant van het huis zat er al één dakraam. Ik heb geadviseerd om nog een dakraam te plaatsen aan de voorzijde, zodat er ook in de gang daglicht kan binnen komen. Deze kon zonder vergunning geplaatst worden. Aan de achterkant van het huis mag je over de volle breedte een dakkapel plaatsen, zonder vergunning. Deze heeft de ruimte zeer ruim doen aanvoelen. De indeling heb ik zo gemaakt dat er genoeg ruimte is om uit het bed te stappen en er in de gang voldoende ruimte is om een wasmachine en droger naast elkaar te zetten.

In de dakkapel is een op maat gemaakte bank geplaatst. De verwarming zit hierin, maar er is ook nog genoeg ruimte om spullen in op te bergen. Naast de droger zit de cv-ketel, mooi verwerkt in een kast, waarin tevens opbergruimte is voor wasmiddelen. In de kleedkamer is een wastafel gemaakt, het water is immers aanwezig (bij de wasmachine). 

Qua styling is gebruikt gemaakt van rotan lampen, veel planten en Bohemian vloerkleden. De muren zijn gedeeltelijk donkergroen geverfd (kleur S 7010 G10Y). Ook is er veel wit gehouden om het geheel licht te houden.

bottom of page