top of page

PORTFOLIO | BOLLENSCHUUR HILLEGOM

BOLLENSCHUUR HILLEGOM

Interieurontwerp: Madysign
Projectbegeleiding: Madysign Projectbegeleiding

 

Sinds 2018 wonen wij in deze prachtige bollenschuur uit 1928. Toen we dit pand zagen was het wel even slikken. We kwamen uit een nieuwbouwwoning waar alles nieuw was en deze bollenschuur was alles behalve nieuw. Er moest dan ook veel gebeuren (nieuwe fundering, ramen, deuren, vloeren, elektra en riolering aanleggen). Maar behalve dat de buitenkant niet mocht worden gewijzigd, mochten we de gehele binnenkant zelf inrichten. Hierdoor kwam de mogelijkheid om bijna al onze woonwensen -mijn man wil nog altijd een kelder- te kunnen verwezenlijken. 

Al snel hadden we onze eisen op een rij. Op de begane grond moest een grote woonkeuken met eiland en bar komen. Ook wilden we graag een grote hal, omdat we in het vorige huis ons altijd irriteerde aan de kleine hal. Een aparte schoenenkast met deur was tevens één van de vereisten. Ik hou van een opgeruimd huis en je kan schoenen nooit mooi in het zicht zetten.​

Op de eerste verdieping zou ons vertrek komen. Een apart toilet, een slaapkamer met een badkamer ensuite en een aparte werk- en sportkamer moesten er komen.

De tweede verdieping zou volledig voor de kinderen worden met grote slaapkamers, een apart toilet, een badkamer met ligbad en een waskamer waar ook de technische ruimte kon zijn.

De stijl moest modern industrieel worden. De sfeer 'moody bluesy', alsof je een een donker blues café zit.

Een aantal klussen hebben we zelf gedaan. Zo hebben we alle 17 (!) deuren zelf zwart (RAL 9004) geschilderd. De schouw in de woonkamer en onze slaapkamer hebben gemaakt van mdf en Skai-leer. De lampen boven het eiland in de keuken en de eetkamertafel hebben we gemaakt met Douglas hout, omdat dit goed bij het bestaande plafond past. De eetkamertafel hebben we zelf gemaakt door het keukenblad van het bargedeelte mee te bestellen en deze te plaatsen op een stalen onderstel. De salontafel is gemaakt door een drietal boomschijven aan elkaar vast te maken en poten er onder te plaatsen. De grote klussen, zoals het aanleggen van elektra en riolering en het plaatsen van de keuken, vloeren, badkamers en toiletten hebben we uitbesteed.

Doordat we goed van te voren hebben nagedacht over onze wensen en elk detail (bijvoorbeeld waar heb je algemene verlichting nodig? En waar moet de schakelaar komen?), wonen we hier met veel plezier. Ook hebben we de juiste vakmensen gevonden om onze dromen te realiseren.

Dit project was een mooie combinatie tussen interieurontwerp en projectbegeleiding om het ontwerp te verwezenlijken.

Logo Madysign Projectbegeleiding
bottom of page