top of page

KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN BIJ EEN VERBOUWING


 
Als projectbegeleider van interieurprojecten is het mijn taak om ervoor te zorgen dat alles volgens plan verloopt en dat elk detail klopt. Op dit moment zit ik middenin een verbouwing van een prachtige woning. Dat de verbouwing niet altijd gaat zoals ik (en natuurlijk mijn klanten) wil(len) en verwacht(en) blijkt maar weer toen ik een locatiebezoek deed…….

Gedurende de verbouwing van de woningen ga ik regelmatig op locatiebezoek. Standaard check ik een aantal zaken:


#1 - Elektrapunten: De Sleutel tot een Goede Indeling


Eén van de eerste zaken die ik, in het beginstadium van een verbouwing, controleer, is of alle elektrapunten op de juiste plek zitten volgens de tekeningen. Het elektra- en verlichtingsplan is doordacht en gebaseerd op de behoefte van de bewoners. Een correcte plaatsing is daarnaast cruciaal voor een functionele en esthetisch aantrekkelijke indeling. Gelukkig verliep dit aspect van de verbouwing vlekkeloos, waardoor we met een gerust hart verder konden gaan met de volgende stappen.


#2 - Kleuren en Ontwerp: De Magie van Harmonie


Een ander belangrijk aandachtspunt is het matchen van de kleuren op de muren met het ontwerp. Kleur heeft de kracht om de sfeer van een ruimte te transformeren, en daarom is het essentieel dat elke tint nauwkeurig overeenkomt met het interieurontwerp. Tijdens het bezoek waren de muren net gestukt, dus het schilder- en behangwerk kan ik pas later controleren.


#3 - Netheid op de Werkplek: Orde in de Chaos


Een verbouwing kan soms een rommelige aangelegenheid zijn, maar netheid op de werkplek is van groot belang. Ik controleer regelmatig of het team netjes werkt en de werkplek ordelijk houdt. Een opgeruimde omgeving draagt niet alleen bij aan de veiligheid, maar ook aan een efficiënt verloop van het project. Gelukkig was ook op dit vlak alles in orde.


#4 - Ontwerpwijzigingen: Flexibiliteit als Troef


Een verbouwing is zelden een star proces; er kunnen wijzigingen optreden die een aanpassing van het oorspronkelijke ontwerp vereisen. Tijdens mijn bezoek merkten we enkele kleine wijzigingen op die ter plaatse konden worden aangepast. Dankzij het flexibele en meedenkende team konden deze aanpassingen vlot worden uitgevoerd, zonder vertraging in het project.


#5 - Een Onverwachte Wending: Het Neervallende Plafond


Tijdens het bezoek werd het verbouwingsavontuur plotseling opgeschud door een onverwachte gebeurtenis: een deel van het plafond kwam met een luide knal naar beneden. Geen gewonden en geen (extra) materiële schade, gelukkig. Het huis was immers leeggeruimd voor de verbouwing. De stukadoors waren op dat moment net bezig met het stuken van de keukenwanden en konden zo meteen inspringen om het probleem aan te pakken.


Wat bleek? Een hechtingsprobleem tussen het stucwerk en de ondergrond veroorzaakte dit incident. Natuurlijk erg gevaarlijk als je daar net had gelopen of gezeten. Maar gelukkig kon het team snel en efficiënt reageren, waardoor de schade beperkt bleef en het project zonder grote vertraging kon worden voortgezet.Het Avontuur Gaat Verder


Een verbouwing brengt altijd uitdagingen met zich mee, maar met een zorgvuldige planning, regelmatige controles en een flexibel team is elke hindernis te overwinnen. Ik kijk uit naar de voltooiing van dit project. Blijf mij volgen voor meer updates over deze verbouwingsavonturen! 

Wil je meer adviezen over het verbouwen van jouw woning? Kom naar mijn gratis bouwspreekuur op de 1e vrijdag van de maand van 14:00-17:00 uur.

 


15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page